Zomerse salade van verse peulvruchten, courgette, fetakaas en basilicum
Ingrediënten:
- 350 gram courgette
- 125 gram gedopte verse doperwten (of uit de diepvries)
- 175 gram sperziebonen
- 150 gram fetakaas
- handje paarse of groene basilicum
- 2 el zwarte olijven
- 1 el kappertjes
- goede olijfolie
- rode wijnazijn
- peper en zout
Bereiding:
- Snijd de courgettes in plakken van 1,5 cm dik.
- Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Grill de plakken courgette tot ze beetgaar zijn en bruine grillstrepen hebben.
- Laat de courgettes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
- Blancheer de erwten en de sperziebonen in een paar minuten gaar.
- Giet ze in een vergiet en spoel ze koud onder de stromende kraan.
- Leg de courgettes in een schaal, verdeel de erwten en bonen er overheen.
- Schep de kappers, basilicum en olijven erbij.
- Maal er wat peper en zout overheen.
- Schenk wat olijfolie en azijn over de salade.
- Hussel alles losjes door elkaar.
- Breek de fetakaas in ongelijke stukken en verdeel die over de salade.
Serveer dit gerecht met een stuk vers brood en een goed glas wijn.