• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst

Bossert Kookwerken

  • Home
  • Bossert Kookwerken
  • Recepten
  • In de media
  • Contact

24 juli 2014 Lisette Bossert

Zomerse salade van verse peulvruchten, courgette, fetakaas en basilicum

Ingrediënten:

  • 350 gram courgette
  • 125 gram gedopte verse doperwten (of uit de diepvries)
  • 175 gram sperziebonen
  • 150 gram fetakaas
  • handje paarse of groene basilicum
  • 2 el zwarte olijven
  • 1 el kappertjes
  • goede olijfolie
  • rode wijnazijn
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de courgettes in plakken van 1,5 cm dik.
  2. Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie.
  3. Verhit een grillpan op hoog vuur.
  4. Grill de plakken courgette tot ze beetgaar zijn en bruine grillstrepen hebben.
  5. Laat de courgettes uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
  6. Blancheer de erwten en de sperziebonen in een paar minuten gaar.
  7. Giet ze in een vergiet en spoel ze koud onder de stromende kraan.
  8. Leg de courgettes in een schaal, verdeel de erwten en bonen er overheen.
  9. Schep de kappers, basilicum en olijven erbij.
  10. Maal er wat peper en zout overheen.
  11. Schenk wat olijfolie en azijn over de salade.
  12. Hussel alles losjes door elkaar.
  13. Breek de fetakaas in ongelijke stukken en verdeel die over de salade.

Serveer dit gerecht met een stuk vers brood en een goed glas wijn.

 

Dit delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail
  • Pinterest
  • Print

Uit: Recepten

Footer

Volg mij op

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Copyright © 2023 · Bossert Kookwerken